woensdag 18 november 2009

Op gesprek bij de principal

In Australie lopen veel dingen iets anders dan in Nederland. Het financieel boekjaar loopt van juli tot juni met als gevolg dat we nu in het tweede kwartaal zitten voor onze planning. Behoorlijk verwarrend, vooral omdat ik drie weken al in het vierde kwartaal zat. Zo ook het schooljaar. Dit loopt van januari tot december en is nu dus bijjna afgelopen. Maar dit komt voor ons weer goed uit, want hiermee kunnen de kinderen in Australie direct aan een nieuw schooljaar beginnen met kinderen die allemaal nieuw zijn.

Als goede ouder ben ik vanochtend op kennismakingsgesprek geweest bij de principal van de Castle Cove Public School, de nieuwe school van Sebastiaan en Julia. Het is voor Sydney begrippen een kleine school met 400 kinderen. De keuze van de school is in grote lijnen een keuze tussen een 'public' of een 'private' school. De private school kan voordelen bieden, maar wanneer je in een 'nette' buurt woont zijn de public scholen vaak minstens zo goed. En omdat we geen expat meer zijn past het ook beter in ons budget. Zoals gezegd een kleine school dus. Omdat Jeannette, de principal, wat verlaat was heb ik met een moeder een rondleiding gedaan door de school. Leuke klassen, een ruime opzet en veel blije kinderen op het schoolplein. Een goede eerste indruk dus. Ook het gesprek was leuk, informatief en persoonlijk. Omdat ze voor de inschrijving de kinderen, paspoorten etc persoonlijk moet zien en de Sandra en de kinderen nog niet in Australie zijn kan de inschrijving pas in januari plaatsvinden. Jeannette bood meteen aan om tijdens haar vakantie terug te komen om dit af te ronden, iets wat bij een eerdere school al onmogelijk bleek. Een goede start dus! En dan heeft ze ook nog Nederlandse ouders, wat willen we nog meer?

Tenslotte, op de nieuwe school zullen Sebastiaan en Julia allebei een schooluniform krijgen. De jongens een blauwe broek, witte polo en zonnehoed, de meisjes een blauw jurkje. Wel opvallend was dat alle kinderen, jongens en meisjes, 'verantwoorde' schoenen dragen, dat zijn dus schoenen die met meest op lage Dr Martins lijken. Niet elegant, maar vast gezond. Dat is dus het einde van de Crocs naar school. Maar dat is nu in Nederland waarschijnlijk ook al zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten