zondag 29 november 2009

Roadtrip en trippers

Het dorpje op een zaterdag ochtend. Nog steeds rustig.

Het Nimbin Museum.

Australie is een geweldig land voor roadtrips, lange autotochten van ergens naar ergens met hopelijk iets interesants onderweg. Dit weekend zit ik in een roadtrip van Brisbane naar Sydney. De directe route is 980 kilometer, maar met omwegen is het al snel 200 kilimeter meer.
Afgelopen juli hebben we deze route ook al gedaan, toen met z'n vieren en in de andere richting. Enige ervaring kwam wel goed van pas omdat ik het grootste deel van de rit zonder kaart reed.

Vanochtend was mijn eerste detour richting Nimbin, de locatie van het Aquarius 1973 festival, als dat een hint is. Nimbin staat in het hele land bekend om één ding: pot, weed, ofwel softdrugs. Het dorp is een beetje in de jaren 70 blijven hangen maar heeft wel een interessante geschiedenis. In de jaren 70 zijn een aantal jongeren die de drukte wilden ontvluchten naar het platte land getrokken om daar een nieuw leven op te bouwen. In het museum speelde een documentaire (een 'docco; zoals ze hier zeggen) waarin de eerste bewonders aan het woord kwamen. Uiteindelijk hebben ze met bijna niets huizen gebouwd, het land bewerkt en uiteindelijk een heel dorp opgezet. Eigenlijk zoals de eerste kolonisten deden. En met alle moeite die dat gekost moet hebben moet je daar wel bewondering voor hebben. Rondlopend in het dorp zie je nog steeds veel mensen die er waarschijnlijk al vanaf het begin bij waren. Een dat was een omrit van 4 uur, maar wel de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten